کد خبر 43275
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۱

بازي «آمريکاي 2049»، سعي در از بين بردن مرز بين تخيل و واقعيت و پيش‌بيني تجزيه آمريکا در سال 2049 را دارد.

به گزارش مشرق، در بازي‌هاي واقعيت ثانوي (Alternate Reality Games) بازي در جهان تخيلي قرار داشته که هم به صورت آن‌لاين و هم در جهان واقعي رخ مي‌دهد. وقايع اين نوع بازي‌ها را مي‌توان از طريق ايميل، تماس تلفني، يا پيامک دنبال کرد که حتي گاهي شامل تماس مستقيم از سوي شخصيت‌هاي موجود در بازي نيز مي‌شود. امور بازي سپس به صورت آفلاين و در جهان واقعي تکميل مي‌گردند.
در «آمريکاي 2049» که از اين دسته از بازي‌هاست، بازي‌بازها در آينده‌اي ثانوي قرار مي‌گيرند که در آن آمريکا رو به انحطاط گذاشته و تبديل به «ايالات تجزيه‌شده آمريکا»‌ شده است. وظيفه شما در اين بازي اين است که پي ببريد چه عواملي سبب اين تغيير شده و چه کسي پشت اين ماجرا قرار دارد و، مهم‌تر از همه، بايد جناح خود را در اين جريان مشخص کنيد.

 


داستان اين بازي از اين قرار است: در اکتبر 2012، راشل ان‌جي ابزار پيشرفته‌اي به نام SMRTTid را اختراع مي‌کند که امکان استفاده از کليدها، کارت‌هاي بانکي، و کارت‌هاي شناسايي را از بين مي‌برد. با اين حال، اين فناوري جديد همچنين به مؤسسات بازرگاني بزرگ و دولت‌ها اين اجازه را مي‌دهد تا به اطلاعات و فعاليت‌هاي شخصي ما دسترسي نامحدودي داشته باشند. پس از اين که يک رژيم مستبد، قدرت را به دست مي‌گيرد،‌ به منابع آب، ماده‌اي به نام serennAide اضافه مي‌کند تا از بروز رفتارهاي خصمانه جلوگيري کند.

  


در اين بازي شما مي‌توانيد در يکي از دو جناح تعريف‌شده به عضويت در آييد:‌ 1. «شوراي ميراث آمريکا» (CAH)، گروهي که هدفش حفاظت از «ارزش‌هاي سنتي آمريکا» در برابر تمام کساني است که آن را تهديد مي‌کنند، 2. «جدا از هم، شکست مي‌خوريم» (DWF)، يک گروه «تروريستي» که براي حقوق مدني مردم آمريکا مبارزه مي‌کند. براي هر يک از اين دو گروه دو سايت مجزا تدارک ديده شده است که در آن اخبار و اعلاميه‌هاي مربوط به هر گروه آمده است.

   


سازندگان ناشناس اين بازي ادعا کرده‌اند که اين بازي با دغدغه‌هاي زندگي روزمره بازي‌بازها ارتباط مستقيم دارد، مسائلي چون: حريم شخصي، بي‌عدالتي در حقوق مدني، و کنترل رفتار و گزينه‌هاي مردم توسط دولت.
اين که چرا وقايع اين بازي در سال 2049 روي مي‌دهند خود جاي سوال و بحث دارد. البته اين نخستين بازي‌اي نيست که وقايع آن در سال 2049 روي مي‌دهد و مي‌توان در اين ميان به بازي‌هايي چون (SEGA, PSP, PS2) Vectorman، Miner 2049er (PC) ، M.A.C.H (PSP)  و Nier براي کنسول Xbox 360, PS3اشاره کرد.
همچنين براي اين بازي 5 سايت مختلف در نظر گرفته شده است (CAH, DWF, SMRTTid, SerennCo, Zooglio). هر يک از اين سايت‌ها براي يک گروه يا مقوله خاص در نظر گرفته شده است. در اين سايت‌ها، خبرهاي خاص هر يک وجود دارد و به گونه‌اي طراحي شده‌اند که گويا رويدادها و وقايع گزارش‌شده در جهان واقع در حال اتفاق است. رويکرد اين سايت‌ها به گونه‌اي است که وقتي کاربر وارد آن مي‌شود مرز بين حقيقت و تخيل و صدق و کذب براي وي از بين رفته و فرد عملاً دچار استيصال مي‌شود.

 


البته اخيراً رسانه‌هاي آمريکا به ويژه در زمينه سينما و بازي‌هاي رايانه‌اي دست به ساخت و ارائه فيلم‌ها و بازي‌هايي مي‌زنند که حد بين تخيل و واقعيت را براي بيننده يا بازي‌کننده از بين مي‌برند و سعي بر آن دارند تا اذهان عمومي را آماده پذيرش هدف از پيش برنامه‌ريزي‌شده خود بکنند. در زمينه فيلم‌هاي سينمايي مي‌توان به فيلم 160 ميليون دلاري «سرآغاز» (Inception) اشاره کرد که در ايام نوروز امسال از شبکه اول سيما نيز پخش گرديد.
نکاتي که در خصوص اين به اصطلاح بازي مي‌توان يافت عبارتند از:
• ايجاد جوي کاملاً مبهم و نامشخص.
• ترکيب واقعيت و تخيل و از بين بردن مرز بين اين دو، به گونه‌اي که کاربر ديگر نتواند بين اين که چه چيزي تخيل و غيرواقعي است و چه چيزي حقيقت و واقعي است تمايز قائل شود.
• القاء وقايعي که ممکن است در آينده پيش بيايد و آماده‌سازي ذهن بازي‌بازها براي پذيرفتن چنين وقايعي، به گونه‌اي که در صورت رخداد چنين حوادثي با کوچک‌ترين مقاومتي از سوي مردم مواجه نشوند.
• جهت‌دهي به اذهان عمومي براي انجام آنچه که برنامه‌ريزي کرده‌اند.
• نامشخص بودن شرکت اصلي سازنده اين بازي.
• پي بردن به نقش بازي‌هاي رايانه‌اي در جوامع و شکل‌دهي اذهان عمومي و استفاده از آن براي رسيدن به اهداف خود.
• سعي در جمع‌آوري طرفدار و نيز تبليغ آن از طريق سايت فيس‌بوک و اجراي بازي در صفحه خاص فيس‌بوک.
• در سايت مربوط به «شوراي ميراث آمريکا» در قسمت تماس با سايت، هيچ‌گونه آدرس و شماره تماسي آورده نشده و در آنجا اين عبارت آمده است: «سعي نکنيد با ما تماس بگيريد، ما خودمان شما را پيدا مي‌کنيم».
• شناخت در مورد افکار و ذهنيت مردم، شناسايي افراد هر يک از گروه‌هاي تعبيه‌شده در بازي، بررسي و تجسس عملکرد‌ اعضاي اين گروه‌ها در زندگي حقيقي‌شان، و در صورت نياز اقدام عملي عليه آنها.
 

در فيلم تبليغاتي اين بازي نيز  شاهد پيامي توسط رئيس جمهور آمريکا در فصل هشتم سريال 24  و همچنين شخصيتي به نام جک بريستو، مامور سيا در سريال آلياسAlias ، هستيم.

 

 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس